Пожарникари спасиха 5-годишно дете от задушаване
Пожарникари спасиха 5-годишно дете от задушаване / dariknews.bg

Ден преди да навърши 5 годинки Антоанета Бориславова бе спасена от задушаване след пожар в жилищна кооперация в центъра на Асеновград. Спасени са били и 31-годишната й майка и 64-годишната баба. Това съобщи за Дарик началникът на районата служба по пожарна безопасност  Недялко Рашков.

Причината за инцидента, станал около 11.00 часа днес, е изхвърлена на неподходящо място жар. Недобросъвестен гражданин изхвърлил отпадък от печка на твърдо гориво от третия етаж в двора на кооперацията, на улица „Атанас Свещаров". Тлеещите въглени са подпалили отпадъци и дърва за огрев. Според Недялко Рашков дорът е превърнат в сметище. От приземния етаж огънят тръгнал нагоре по дограмите на врати и прозорци на втория етаж. Там, в единия от апартаментите, е била сама малката Анатоанета.

Пожарникарите, пристигнали по сигнал от съседи, успяли да спасят от задушаване детето, майката и бабата, която слизала от горния трети етаж.

Кооперацията се намира в близост от детска градина „Асенова крепост". Обгазените са настанени в Асеновградската болница.  Състоянието им е стабилизирано, допълни Рашков.

Огънят е унищожил 3 куб. метра дърва за огрев, дограма и резервни автомобилни части.