Пловдив днес се превръща в Рио де Жанейро
Пловдив днес се превръща в Рио де Жанейро / netinfo

Централните булеварди, парковете и площадите в Пловдив днес ще се превърнат в открити сцени за улични и латино танци по време на второто издание на танцовия карнавал, с който Dance Station Plovdiv ще открие летния сезон тази година.

Танцьори и хореографи от различни школи ще танцуват върху камиони с открити платформи, които ще преминават бавно през града и ще привличат публика за различните стилове.

Началото е 17 ч., а сборният пункт е хотел "Марица". Ще преминат през целия булевард „Цар Борис III“ до хотел "Рамада", след което карнавалът ще продължи с шествие до фонтаните пред община Пловдив, където ще бъде главната сцена на събитието.

Очаква ви три часа танцов карнавал в сърцето на града. Организаторите обещават много латино ритми и танцьори по хип-хоп, съвременни, улични и модерни танци, капоейра, суинг, както и от най-популярните латино стилове – салса, бачата, и разбира се латино фитнесът, който покори света - Zumba.

По този повод поетапно ще бъде спирано движението от 17:30 ч. до 18:30 ч. на пътни превозни средства в западното платно на бул. „Цар Борис ІІІ Обединител” в участъка от кръстовището с бул. „България” до кръстовището с ул. „Цанко Дюстабанов”.

Промяна в маршрутите на автобусните линии от вътрешноградския транспорт няма да има, съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“.