Нови автобуси чакат разпореждане на синдика на “Градски транспорт”
Нови автобуси чакат разпореждане на синдика на “Градски транспорт” / netinfo
10 нови автобуса с инвалидни платформи са доставени в “Градски транспорт” в края на миналата седмица в изпълнение на ангажиментите по приватизационния договор на купувача Ангел Батаклиев. Няма обаче яснота кога новите рейсове ще бъдат пуснати по линиите на обявената в несъстоятелност със задна дата фирма, тъй като с тях се разпорежда синдикът.

Новият синдик Константин Брусев трябва да разреши вписването на колите в лицензията на “Градски транспорт”, обясни Батаклиев. Той се надява това да стане тази седмица. С последната доставка в “Градски транспорт” вече има общо 60 нови автобуса.

Има опасност обаче те да бъдат изтеглени от линиите, алармираха съветници от БСП. Според тях, кредитори на превозвача възнамерявали да искат прекратяване на лизинговите договори за автобусите с цел да елиминират възможността купувачът Ангел Батаклиев да предяви направените инвестиции като вземания към “Градски транспорт” и така да запази контрола върху управлението на дружеството. Междувременно стана ясно, че с решение на съда вече отложеното веднъж първо събрание на кредиторите, е отсрочено от 18 април за 12 май. Батаклиев коментира, че не е информиран официално за новото отлагане и не знае какви са мотивите. Според него обаче протакането вреди на дружеството.