Нова победа за Цвети в Бирмингам
Нова победа за Цвети в Бирмингам / netinfo

Цветана Пиронкова продължава да ниже победа след победа на турнира на трева в Бирмингам с награден фонд 780 900 щатски долара. Първата ни ракета се класира на четвъртфинал, след като отстрани №26 в света румънката Ирина-Камелия Бегу с 6:3,6:3.

Цвети започна устремно мача и поведе с 3:0. В първата част българката взе два гейма на нула, а румънката печелеше подаванията си след много борба и продължителни разигравания. Вторият сет бе равностоен само в началото, когато Бегу направи единствения си пробив в мача. Последваха три поредни гейма за пловдивчанката и победа с 6:3.

Пиронкова отново демонстрира, че набързо се е приспособила към любимата си настилка. Цвети е в серия от пет поредни успеха на трева и общо девет победи в последните си десет мача.

Българката спечели петте си мача в Бирмингам без да загуби нито един сет. Второто поредно класиране на четвъртфинал след този на „Ролан Гарос” донесе на Цвети 125 точки за световната ранглиста, както и 22 310 долара от наградния фонд.

Съперничка на българката на четвъртфинала ще бъде победителката в срещата между британката Хедър Уотсън и Барбора Стрицова от Чехия.