Моторист без книжка пострада тежко при катастрофа
Моторист без книжка пострада тежко при катастрофа / dariknews.bg/ архив

Неправоспособен моторист е в тежко състояние след пътен инцидент в село Розино, съобщават от полицията. Инцидентът става в първите минути на вчерашния ден, когато 34-годишният местен жител губи управление над мотора си „Ямаха“ и пада от него. Установено е, че моторът е без регистрационни табели, а водачът – без книжка.

В РУ – Карлово е образувано досъдебно производство, изясняват се причините за произшествието.

Мъж се отърва без сериозни наранявания след катастрофа заради несъобразена скорост. Към 23.30 часа на тел. 112 е подаден сигнал, че на пътя между Хисаря и село Михилци лек автомобил “Ауди” се врязал в дърво вдясно извън пътя, а водачът изхвърчал от колата и паднал в дере.

На мястото незабавно са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. 42-годишният шофьор от Хисаря, който пътувал сам, е транспортиран в болница в Пловдив и според лекарите няма опасност за живота. Взета му е кръвна проба за алкохол. По първоначални данни произшествието настъпило в резултат на движение с несъобразена скорост и загуба на контрол при навлизане в ляв завой. Работата по случая продължават служители от РУ – Хисар.

Камион с неукрепен товар също предизвика катастрофа към 9 часа, на пътя между селата Калековец и Стряма. Товарен автомобил “Мерцедес”, управляван от 65-годишен от Раковски, превозвал метални улуци без да бъдат добре укрепени. Една от тръбите изхвърчала и паднала върху движещ се отзад лек автомобил, който се преобърнал в крайпътна канавка. Пострадал е 55-годишният шофьор от Пловдив. Оказана му е медицинска помощ и е освободен за домашно лечение. Двамата мъже са тествани с дрегер за алкохол, резултатите са отрицателни.