Кюмюрджиев остава партиен лидер, но с нов екип?
Кюмюрджиев остава партиен лидер, но с нов екип? / netinfo
Лидерът на ГЕРБ в Пловдив Йордан Кюмюрджиев ще остане начело на местната структура, въпреки подадената преди дни оставка. Това е било договорено на среща между него и неформалния лидер на партията Бойко Борисов на среща в средата на изминалата седмица.

Тя се е състояла в Столична община и на нея са присъствали още 3-ма активисти на ГЕРБ от Пловдив. Кюмюрджиев е получил картбланш за промени в градското ръководство, потвърди пред Дарик един от участниците в срещата.

Тя е останала в тайна дори за организационните секретари и районните председатели на пловдивската структура. От вас научавам , каза Сузана Николова, която доскоро оглавяваше групата общински съветници и е организационен секретар на партията. Очаква се на насроченото във вторник събрание, на което ще присъстват Бойко Борисов и председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, да бъде обявено, че оставката на Кюмюрджиев няма да бъде приета. Формалното й разглеждане в Изпълнителната комисия на партията миналата седмица бе отложено за идния четвътък.

Основната причина Бойко Борисов да не приеме оставката на Кюмюрджиев е липсата на достатъчно разпознаваемо лице с авторитет, което да поеме местната организация месеци преди парламентарните избори. Никой от спряганите за поста кандидати – общинските съветници Бойко Боев, Сузана Николова, Дани Каназирева и бившият заместник кмет Георги Григоров, не се е оказал достатъчно приемлива кандидатура. Бойко Боев, за когото са лобирали депутатът Лъчезар Иванов и районният кмет на Западен Здравко Димитров, се оказа в списъка на разсекретените служители на Държавна сигурност. Това е наклонило везните в полза на Григоров, но впоследствие е било преценено, че той е уязвим заради доскорошната си работа в местната администрация и възможността бившите коалиционни партньори от ВМРО да го атакуват по различни поводи.