Колебливата подкрепа от “Позитано” – плюс за Захари
Колебливата подкрепа от “Позитано” – плюс за Захари / netinfo

Фактът, че Захари Георгиев не е любимец на висшето ръководство на БСП, ще му донесе по-широка подкрепа на изборите сред пловдивчани, прогнозира в интервю за Дарик политологът Татяна Буруджиева. Според нея колебанията на “Позитано” за подкрепата на Георгиев са показали, че той може да бъде достатъчно независим от собствената си партия. Буруджиева окачестви това като предимство пред – цитирам – любимеца на Бойко Борисов и основен опонент на кандидата на социалистите – Славчо Атанасов.

Според политоложката опитът централата да измисли някаква много специална алтернативна кандидатура за Пловдив е разкрил липсата на визия за развитието на една от най-големите партийни организации на БСП.

Тя смята, че вероятната кандидатура на бизнесмена Георги Гергов няма да разцепи избирателите на левицата.

Според нея никой от досега издигнатите в Пловдив кандидати не е безспорен за електората на собствената си партия, затова битката на кампаниите ще реши изборите в града. За всички анализатори най-голямата изненада засега остава оттеглянето на настоящия кмет Иван Чомаков, което налага нова конфигурация на десните около ново лице, каза Буруджиева.

Цялото интервю с нея слушайте в програмата “Пловдив следобед”. В Дарик кафе след 9 ч. специален гост ще бъде кметът Иван Чомаков