Кметът и турският посланик преговарят с превозвачи от Турция
Кметът и турският посланик преговарят с превозвачи от Турция / снимки: Виктор Кадири

Кметът Иван Тотев и турският посланик Исмаил Арамаз са се договорили да направят съвместни срещи с няколко турски туроператорски фирми до края на февруари, съобщи пловдивският градоначалник. Община Пловдив ще положи усилия и да изпълни обещанието от предишни мандати да бъде довършена оградата на турските гробища, каза още той. Очакванията са да бъде повишено сътрудничеството между двете страни съседки в много области, особено след последните решения на Министерски съвет, които дават възможност на притежателите на шенгенски визи да посещават България. Турският посланик се е срещнал днес по-рано и с областния управител.

Кметът Иван Тотев, губернаторът Здравко Димитров, председателят на Общински съвет арх. Илко Николов, политици, общественици и граждани присъстваха на отбелязването на 158-мата годишнина от рождението на големия български политик и държавник Стефан Стамболов на едноименния площад в Пловдив. На честването присъства и почетна рота от пловдивския гарнизон. Водещ беше актьорът Гиго Василев, а специално слово прочете председателят на местния парламент Илко Николов.

Кметът и турският посланик преговарят с превозвачи от Турция
netinfo

Илко Николов заяви, че Стефан Стамболов е велик български държавник. За времето си той е бил най-известният български политик на запад и получавал много положителни отзиви от Великобритания, Франция и Германия, допълни председателят на ОбС.