Като успешна и с направени много инвестиции определи изминаващата 2017-та година за Пловдив кметът Иван Тотев по време на церемонията по връчване на годишните награди за стратегически инвеститор на региона
Като успешна и с направени много инвестиции определи изминаващата 2017-та година за Пловдив кметът Иван Тотев по време на церемонията по връчване на годишните награди за стратегически инвеститор на региона / Искра Койчева, Дарик Пловдив
Кметът призна, че заради големия икономически растеж, градът се задъхва инфраструктурно
Иван Тотев: 2017 г. е рекордна за Пловдив като икономическа активност
95669
Иван Тотев: 2017 г. е рекордна за Пловдив като икономическа активност
  • Иван Тотев: 2017 г. е рекордна за Пловдив като икономическа активност
Като успешна и с направени много инвестиции определи изминаващата 2017-та година за Пловдив кметът Иван Тотев по време на церемонията по връчване на годишните награди за стратегически инвеститор на региона. По думите на градоначалника, голяма част от компаниите, работещи в пловдивско, имат намерение да разширят дейността си.

По данни на Община Пловдив от перото данък придобиване до средата на месец декември в Пловдив са се сключили сделки с имоти, парцели, автомобили и т.н. на стойност 600 млн.лв. „и тук не влизат големите инвестиции в града и региона“,  подчерта градоначалникът. 

"Това е рекордна за Пловдив година с толкова голяма икономическа активност", отбеляза Тотев. "Процентът на безработица е около 3% и това е възможно най-ниското ниво", каза още той.

Градоначалникът призна обаче, че инфраструктурно градът се задъхва. "Регионът на Пловдив е един от най-гъсто населените", подчерта кметът.

Желанието на градската управа е през следващата година да стартира изграждането на нов мост на река Марица, за който вече има внесен технически проект,  да даде строително разрешение за реконструкцията на Голямоконарско шосе и да започне изпълнението на проекта Модър - Царевец. Работи се активно и по връзката между районите „Южен“ и „Тракия“ чрез нов път, свързващ Кукленско шосе и ул. „Цар Симеон“.

В Дома на културата "Борис Христов" Иван Тотев връчи отличията на Община Пловдив на 14 компании за техния значим принос в развитието на бизнеса в града и региона.  

Още чуйте в звуковия файл.