Хеброс бус с два национални приза за фирма на годината
Хеброс бус с два национални приза за фирма на годината / netinfo

Пловдивската фирма “Хеброс бус” спечели два от трите приза за транспортна фирма на годината в конкуренция с най-големите автобусни фирми в страната. На церемонията в гранд хотел “София” на управителя Веселин Дошков бяха връчени статуетките за най-добра компания в категориите “Вътрешен транспорт” и “Иновации в транспорта и туризма”.

60 нови автобуса е пуснала през 2007 година “Хеброс бус” по линиите на пловдивския градски транспорт и по 50-те направления от областната и републиканската пътна мрежа, които обслужва. 20 от тях, с марка МАН, ще тръгнат в четвъртък по маршрут №37 в Пловдив. 5 млн лева ще бъдат инвестирани в започналото вече изграждане на нова база за градските рейсове на “Хеброс бус” в Южната индустриална зона. На 13, 5 декара там ще бъдат изградени административна сграда, автомивка, паркинг със 100 места, метан станция и пункт за проверка на автобусите, обясни Дошков.

През април догодина фирмата започва и 1основна реконструкция на сградата на автогара “Север”, в която ще вложи 2 млн лева.