Джипита обидени на д-р Лъчезар Иванов, нарекъл ги некомпетентни
Джипита обидени на д-р Лъчезар Иванов, нарекъл ги некомпетентни / Dariknews.bg. архив
Джипита обидени на д-р Лъчезар Иванов, нарекъл ги некомпетентни
30681
Джипита обидени на д-р Лъчезар Иванов, нарекъл ги некомпетентни
  • Джипита обидени на д-р Лъчезар Иванов, нарекъл ги некомпетентни

Пловдивските общопрактикуващи лекари са обидени на председателя на парламентарната комисия по здравеопазване д-р Лъчезар Иванов. Причината е, че той ги е нарекъл некомпетентни по време на форума за 10-годишната от началото на здравната реформа в България, която се проведе в Пловдив преди два дни.

По данни на Сдружението на общопрактикуващите лекари, 60% от джипитата освен обща медицина имат специалност вътрешни болести или педиатрия, опроверга обвиненията на д-р Иванов д-р Мирела Николова. По думите й, председателят на здравната комисия в НС е заявил, че именно заради всеобщата неквалифицираност на семейните медици, са намалени регултативните стандарти в доболничната помощ.  

Държавните институции, които отговорят за сектора, се държаха изключително арогантно с изпълнителите на медицинска помощ по време на форума, подкрепи думите на колежката си управителят на ДКЦ 1 в Пловдив д-р Георги Кръстев. /Чуйте какво казаха д-р Кръстев и д-р Николова от прикачения звуков файл/

На срещата в понеделник не присъстваха представители нито на Министерството на здравеопазването, нито на Националната здравноосигурителна каса. С голямо закъснение успя да пристигне от София шефът на парламентарната здравна комисия д-р Лъчезар Иванов.