Достъп до студентските общежития поискаха студентите от Икономическия колеж
Достъп до студентските общежития поискаха студентите от Икономическия колеж / netinfo

Достъп до студентските общежития в Пловдив поискаха на среща с кмета Славчо Атанасов студентите от Икономическия колеж в града. Те настояха да бъде създаден общински студентски съвет, в който да влизат председателите на студентските съвети на всички висши учебни заведения в града под тепетата. Идеята е този съвет да има равностоен глас в обсъждането и решаването на градските проблеми.

Център за обучение на социално слаби студенти ще създаде Икономическият колеж, съобщи ректорът на колежа доц. д-р Георги Манолов. Центърът ще се финансира от колежа, обучаваните в него студенти ще получават напълно безплатно образование. В момента в колежа учат 15 студенти-сираци, които са приети на общо основание с приемен изпит и получават частична стипендия, уточни доц. Манолов. Ръководството на учебното заведение се ангажира в бъдеще да изгради също общежитие и спортни комплекси.

Най-големият проблем на хората в Пловдив е тяхното безверие, така отговори на въпрос на студентка кметът Славчо Атанасов. Той заяви, че ще се раздели с доста хора от общинската администрация, тъй като много от общинските служители цитирам ”си мислят, че са много важни и са с извратена психика”. Приемният ден на кмета е форма за контрол над администрацията, тъй като ако при мен има много хора с проблеми, това означава, че някой друг – районните кметове или заместниците ми – не си е свършил работата, допълни градоначалникът.