пленер награждаване
пленер награждаване / netinfo
Кметът на район "Западен" Димитър Колев се включи в награждаването на участниците в Международния пленер "Традиция, екология, творчество". Събитието се организира за 17-та поредна година от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" – Пловдив в партньорство с Министерство на образованието и науката, Регионален инспекторат на образованието и Община Пловдив.

„Благодаря ви за получената възможност да бъда днес тук. Не мога да скрия възхищението си от всички тези прекрасни творби и от талантливите деца, които са ги създали. Благодаря и на участниците от съседна Македония, които се представиха блестящо, желая успех на всички“, обърна се към присъстващите кметът Димитър Колев, след което пристъпи към награждаването на отличените. Официалното награждаване бе уважено и от главния експерт по изобразително изкуство към Министерството на образованието и науката Галя Георгиева, както и от председателя на Дружеството на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева.

Тази година пленерът събра 65 участници от България и Македония. Те бяха разделени в 3 възрастови групи: от 10 до 13 години; от 14 до 16 години и от 17 до 19 години. Всички преминаха през три етапа: „Конкурс за рисунка“, в който взеха участие творци от всички възрастови групи, „Провеждане на пленер“ за втора и трета възрастова група и „Подреждане на изложба“. Пленерът продължи общо три дни, като директорът на училището Таня Николова обяви, че се работи по неговото разширяване и догодина ще бъде добавен още един ден към него. За всички желаещи да видят прекрасните произведения на младите таланти от днес до 29-ти април в къщата „Мексиканска графика“ в Стария град, където се проведе награждаването, е подредена изложба.