Дежавю с конфликт на интереси на управляващи и опозиция
Дежавю с конфликт на интереси на управляващи и опозиция / снимка: dariknews.bg/архив

Подала съм молба в законовия срок за освобождаване от всички фирми и дружества, в които съм имала участие и е ангажимент на управителите да впишат промяната в регистъра. Това заяви кметът на район „Северен" Ина Филипова по повод на изтеклата в медиите информация, че комисия от общински съветници я разследва за конфликт на интереси.

Филипова призна, че името й все още фигурира в дружеството „ДКЦ-3 Пловдив", където е била в съдружие с още двама души. Тя обясни, че е била в открит конфликт с единия от тях и затова все още промяната не е вписана и подчерта, че дружеството никога не е извършвало никакви търговски дейности.

Подобна история разказа и зам.-кметът по културата Петя Гогова, когато преди няколко месеца Дарик радио разкри, нейно участие в две ромски фондации. В последствие кметът Славчо Атанасов реши да я накаже и тя се размина с глоба от 2000 лева , която ще обжалва в съда

Другите двама, които комисията от общински съветници разследва - Иван Тотев и Здравко Димитров, заявиха че не се притесняват защото и двамата са напуснали фирмите с тяхно участие в законовия срок.