Дани Каназирева: Да покажем, че Пловдив е различният град в България!
Дани Каназирева: Да покажем, че Пловдив е различният град в България! / netinfo

Обръщение на кандидатът за кмет на Съюз за Пловдив Дани Каназирева към пловдивчани:

"Ние сме пловдивчани, не можем и не трябва да оставаме част от този овехтял партиен модел!

Пловдив не е просто вторият по големина град в България. Пловдив е различен, Пловдив е хилядолетна традиция, Пловдив е многообразие,

Пловдив сме всички ние.

От нашия град са тръгвали исторически събития като Съединението. Тук са творили най-големите имена на българската култура. Тук са успявали най-предприемчивите, чиято стока се е търгувала в цял свят.

Кампанията е на финала. Станахме свидетели на измислени скандали и наперени стойки. Липсваше размяна на тези, на предложения, липсваше разговор за Пловдив. Вместо това виждам хора от миналото, оплетени от собствените си зависимости, всички до един били вече във властта. Внушават ни, че няма значение кой колко е кадърен, а кой е по-близък до партийната си централа.

Имаме мъже кандидати, но нямаме мъжко поведение.

Срещу мен са десетина мъже, които спориха единствено кой колко хотела бил построил, кой с кой олигарх бил по-близък или пък кого митрополитът бил споменал или не споменал.

Тази групичка непораснали момчета не са мъжете на Пловдив.

Зависими хора не ни трябват. В зависим град не искам да живеем. Не ни трябват повече договорки в гетата, привилегии и хаос. Допуснахме на повърхността да изплуват нерешителни хора, които чакат премиерът да им дойде на крака, свещеник да ги освети или олигарх да ги посочи.

Не е вярно, че партийните схеми са по-важни от града ни.

Не може графикът на някой в София да определя кога ще открием кръстовище или тротоар в Пловдив. Време е да върнем уважението в Пловдив, да възстановим диалога с пловдивчани и да оставим в миналото договорките в гетата.

На 25 октомври нека направим Пловдив отново различен,

както винаги е бил в своята история. Различен от примирението пред партийните централи и икономически кръгове. Различен от безразличието. Ние сме пловдивчани, ние не можем да останем част от този овехтял партиен модел.

Не можем да говорим за истинско местно самоуправление с хора от миналото в нови роли.

Бившият откриваше тоалетни с мажоретки, набучваше договори на копия, обяви война на Либия, сложи си каска, обяви гладна стачка, после внасяше лебеди от Унгария, позволи да изгубим Градския транспорт, подаряваше милиони.

Следващият бе вечно намръщен, обърна гръб на пловдивчани, похарчи милиони за няколко метра асфалт. И при бившия, и при следващия ДПС е във властта, договорките в гетата са налице.

Ние отказваме да играем в този театър. Отказваме да сме част от този остарял централизиран модел на власт и подчинение.

Предложихме  работещи, реални и аргументирани решения, без празни политически приказки и лозунги.

В последните години се срещнах с хиляди пловдивчани.

Вече осем години съм последователна в своите позиции, не съм направила и крачка назад от тях. С моите колеги от „Съюз за Пловдив“ нито веднъж в Общински съвет не сме подкрепили решение във вреда на Пловдив и можем открито да гледаме всеки пловдивчанин.

Нито веднъж не влязохме в договорки или коалиции зад гърба на града ни, останахме единни като група в Общински съвет и доказахме, че може да има и друго поведение.

Представихме  нашите решения – Кратки, ясни и в рамките на бюджета на града ни. 

На 25 октомври ние избираме.

Или да продължим да живеем в посредствеността на партийните схеми - абонирани от години за властта, обвързани в не една сделка, кроят планове как отново ще разпределят ресурса на Пловдив. Кметът отново ще очаква в какво настроение ще бъде ръководството на партията му, ще изпълнява тези проекти, които му посочат, ще наема тези фирми, които му кажат, ще назначава тези хора, които му спуснат.

Или да върнем уважението в Пловдив, да наложим ясни правила, достойно поведение и професионализъм, да работим с експертния потенциал на града ни, да създадем силен екип, в който партийната принадлежност няма значение, да оставим в миналото политическите чистки и да изградим истинско в неговия европейски смисъл местно самоуправление – близо, в услуга и в интерес на пловдивчани.

Уважаеми пловдивчани, Вие сами ще решите как да гласувате и кой да подкрепите.

Когото и да изберете, в управление или в опозиция няма да направим и крачка назад от позициите си.

Когото и да изберете, ние оставаме винаги с Вас и с Пловдив!"

адв. д-р Дани Каназирева

- Родена на 16 януари 1979 г.

- Адвокат към Адвокатска колегия – Пловдив

- Доктор по Конституционно право

- Специализирала „Британско право и право на Европейския съюз“ в „Кеймбридж“

- През 2014 г. Специализира в САЩ по програма „Младите лидери на България“, компонент „Обучение за млади професионалисти от сферата на правосъдието”

- Автор на „Местната власт в условията на членство на България в ЕС“, както и други публикации, свързани с местното самоуправление;

 

- Кандидат за кмет и водач на листата за Общински съвет на ПП „Съюз за Пловдив“ с №7 в бюлетината.