Чомаков избира между бизнеса и политиката
Чомаков избира между бизнеса и политиката / netinfo

Няма да се върна към медицината, призна днес вече бившият кмет Иван Чомаков. Макар да ми е слабост, това е сфера, в която човек не може да експериментира след 8 години откъсване, добави първият в демократичната история на Пловдив кмет, изкарал два мандата. Чомаков заяви, че има оферти да влезе в бизнеса или да се върне в политиката.

На въпрос, от каква позиция би тръгнал при втория вариант, при условие, че е бил депутат и областен лидер на СДС, бившият градоначалник отговори: от Мусала. Той добави, че до края на годината ще обмисля направените му предложения и това къде спрямо хората се намира след 8 години на върха на местната власт. Колкото и да говорим, че сме близо до хората, това е практически невъзможно, призна Чомаков.

Според него на наследника му Славчо Атанасов ще бъде по-лесно да управлява града. Нашият екип успя да спаси Пловдив от състоянието на свободно падане, мотивира твърдението си Чомаков.

След 8 години на кметския пост Иван Чомаков няма да изчезне от публичния живот. Той даде това да се разбере още днес, на клетвата на новата власт.

 

Какви оферти за работа има д-р Чомаков? Защо смята, че на наследника му Славчо Атанасов ще му е по-лесно да управлява града? И ако реши да се върне към политиката, която го катапултира на кметския пост на втория по големина град, от каква изходна позиция ще тръгне? - Всички тези въпроси му зададе Мария Троева. Разговорът й с д-р Чомаков, когото от днес наричаме бивш кмет, тръгна от заглавието на един филм на Рангел Вълчанов – чуйте прикачения звуков файл