Бобан Грънчаров: Стреляха с автомати до апартамента ни
Бобан Грънчаров: Стреляха с автомати до апартамента ни / http://botevplovdiv.bg
Бобан Грънчаров: Стреляха с автомати до апартамента ни
70839
Бобан Грънчаров: Стреляха с автомати до апартамента ни
  • Бобан Грънчаров: Стреляха с автомати до апартамента ни

Нямаме представа кога отборът ще се върне в Симферопол и дали ще бъде безопасно за семействата ни. Това каза в интервю за Дарик Пловдив футболистът Бобан Грънчаров, който доскоро бе част от екипа на ПФК„Ботев Пловдив“, но от няколко месеца играе в тима на „Таврия“.

Отборът на Таврия“, начело с българския треньор Николай Костов, бе евакуиран от Симферопол в навечерието на руската окупация в събота през нощта. Футболистите, заедно с целия спортно-технически щаб, останаха 2 дни в Донецк заради отложени полети, тъй като въздушното пространство над Симферопол бе закрито.

Бобан Грънчаров, който в момента е на извънреден лагер в Анталия, заедно с отбора, разказа, че ситуацията в Крим е била изключително напрегната и е трябвало да реагират буквално за няколко часа след последната  тернировка там на 1 март. Той е бил евакуиран  с бременната му съпруга и малката им дъщеря. Същият ден е имало престрелка с автомати в близост до апартамента им в центъра на града, което е притеснило силно близките му.

Още от разказа на Бобан Грънчаров пред Митко Лишев може да чуете от прикачения звуков файл