Близо 60 събития за 1 млн. лева в Културния календар на Пловдив
Близо 60 събития за 1 млн. лева в Културния календар на Пловдив / снимка: Виктор Кадири /архив

Около 60 събития са включени в тазгодишния Културен календар на община Пловдив, съобщи ресорният зам.-кмет Стефан Стоянов. Основен акцент тази година е Есенният салон на изкуствата, който ще бъде открит на 3 септември с мюзикъла „Зоро”. В рамките на осмото издание на фестивала, са включени събития като „Ноща на музеите и галериите” и двудневният музикален форум “Sounds of The Ages 2012”, на който през първият ден с Пловдивската филхармония, концерт ще изнесе легендарният шотландец Фиш.

За втория ден се водят преговори с английската метъл група Анатема, която е един от пионерите в дуум метъла, но в последно време свири повече алтернативен и прогресив рок. Зам.-кметът Стоянов уточни, че преговорите с Анатема още не са приключили и е възможно в последния момент да бъде избрана друга група.

В Културния календар, след едногодишно прекъсване, се завръщат Международният фолклорен фестивал и куклено-театралния фестивал „Двама са малко - трима са много”.

За културните събития през тази година, са предвидени общо 980 000 лева, като цялата програма на календара може да бъде намерена на сайта на община Пловдив.