Атака: Дишаме във врата на ГЕРБ
Атака: Дишаме във врата на ГЕРБ / netinfo

Атака вече е втора политическа сила в Пловдив и диша във врата на ГЕРБ само с 3% разлика, твърди местният лидер на партията Тодор Христев.

 

 Данните са от поръчано от нея  проучване за нагласите на твърдите ядра на партиите. То е проведено от местни социолози, които са анкетирали 1 054 активисти на основните политически сили в Пловдив и областта.

 

Изнесените цифри сочат, че два месеца преди вота ГЕРБ води с 21 процента, следван от Атака с 18 на сто. Трета е социалистическата партия, която е предпочетена от 12.7 % от анкетираните. В областта сме с още по-висок резултат и само 1 процент ни дели от ГЕРБ, заяви Христев.

 

Последното проучване на „Маркет линкс”, поръчано пък от партията на Бойко Борисов за Пловдив-град, посочи Атака като трета политическа сила - само на 1% след БСП, която събира 9, 9% от предпочитанията на потенциалните избиратели и на 16% след ГЕРБ/с 24, 7%/

 

Тодор Христев коментира, че на предишните парламентарни избори през 2005 г. големите агенции, които той нарече социологически проститутки, изобщо не включвали в сметките си партията му, която взе в Пловдив 7.88 процента. Засега като най-вероятен водач на изборната листа на партията под тепетата се очертава депутатът Павел Шопов, но последната дума за подреждането при списъците и дали ще се излъчи мажоритарен кандидат от Пловдив ще има Волен Сидеров, обясни Христев.