Ангел Георгиев
Ангел Георгиев / БГНЕС
Ангел Георгиев е кандидатът на партия "Възраждане" за кмет на Пловдив. Това съобщиха на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Пловдив от местното ръководство формацията. Георгиев е народен представител в 49-ото Народно събрание и областен координатор на "Възраждане" за Пловдив. 

Георгиев е член на парламентарните комисии по външна политика и по културата и медиите. Зам.-ръководител е на Делегация в Парламентарната асамблея на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа. Бил е депутат в 47-ото и 48-ото Народно събрание.

Имаме нужда от коренна промяна на философията на управлението на града, който е оплетен в корупционен възел, коментира Георгиев. По думите му Пловдив има ресурси, но те не се използват рационално и не са разпределени правилно. 

Основните мерки, които Георгиев и екипът му планират, са свързани със строителството на нови детски градини и решаване на проблемите с транспорта в града. Част от плановете на кандидата са да бъдат пуснати нови автобусни линии до близките до Пловдив села, разположени в общините "Марица" и "Родопи" и тясно взаимодействие с администрациите им.

Сред приоритетите са още разширяване на околовръстния път на града и освобождаването му от винетни такси, строеж на многоетажни паркинги, устойчив градски транспорт. От партията предвиждат да няма увеличение на данъците, ще се борят с презастрояването в града. Наложително е да имаме нови общински приюти за бездомни животни, допълни Георгиев.

Листата с кандидати за общински съветници и за кметове на районите в града ще бъдат представени на по-късен етап.

На пресконференцията присъстваха Емил Янков, народен представител в 49-ото НС и председател на структурата на партията в Пловдив, и Елена Грозданова, член на ръководството на структурата на "Възраждане" в града.
Ирина Шопова/БТА