парно
парно / Дарик архив
Средната стойност на фактурите за топлинна енергия на битовите клиенти на EVN Топлофикация в Пловдив през декември 2017 г. е 80,32 лв. с ДДС. Това съобщиха от енергийното дружество.
 
Стойностите на фактурите по отделните групи клиенти за декември 2017 г. се оформят по следния начин: 70,46% от абонатите имат фактури със стойност до 100 лв., 24,24% от клиентите имат фактури със стойност от 100 лв. до 200 лв. и 5,3% от клиентите имат фактури със стойност над 200 лв. 

EVN Топлофикация напомня на своите клиенти някои лесни стъпки за нормалното функциониране на вътрешните инсталации на сградите: клиентите да следят да няма оставени отворени прозорци на стълбищните площадки и общи части на жилищната сграда (входове, мазета, гаражи).

Всеки продължително отворен прозорец допринася към по-бързото изстиване на сградата и по-голямата обща консумация на топлинна енергия; щo се отнася до инсталациите вътре в апартаментите, e добре клиентите да не покриват отоплителните уреди с дълги и тежки завеси и да не поставят пред тях мебели и декоративни прегради, които по този начин да спират топлината.
 
От EVN напомнят също, че е важно радиаторите да не бъдат изключвани напълно при отсъствие през деня, защото така стените на жилището изстиват и впоследствие уредите консумират повече енергия, за да достигнат отново желаната висока температура.