8 души ранени при катастрофи по празниците, единият от тях - германски гражданин
8 души ранени при катастрофи по празниците, единият от тях - германски гражданин / netinfo
8 души бяха ранени при три катастрофи по празниците, съобщиха от полицията.

54-годишен германски гражданин е с фрактури на таза, лява раменна лопатка и контузии след катастрофа, станала на 22 декември на автомагистрала „Тракия”. Инцидентът станал около 13:50 часа, когато лек автомобил „Фиат”, управляван от 34-годишен шофьор излязъл вдясно на пътното платно и се ударил в билборд. Най-вероятно водачът е затубил контрол над колата при внезапна промяна на посоката на движение, смятат от полицията

Трима души са ранени след катастрофа, станала тази нощ на бул.”6-ти септември” в Пловдив, съобщи полицията. Около 1 часа лек автомобил „Рено Меган”, управляван от 33-годишен пловдивчанин излязъл извън пътното платно и се ударил в крайпътно дърво. С контузии по тялото са шофьорът и двете пътнички в колата – 23-годишно момиче от Първомай и 32-годишна жена от Кипър. След медицински преглед са освободени за домашно лечение. По първоначални данни катастрофата е станала заради движение с несъобразена скорост и евентуална употреба на алкохол. В кръвта на водача са открити 0,88 промила, уточняват от полицията.

Други четирима души пострадаха при катастрофа на 22 декември в с. Калояново. Инцидентът станал сутринта около 7:40 часа, когато автомобил „Опел Вектра”, управляван от 20-годишен водач от с. Дуванлий навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно във „Фолксваген Голф”, шофиран от 32-годишен пловдивчанин. Пострадали са четиримата пътници в опела – трима младежи на възраст между 20 и 23 години и 18-годишно момиче. Те са били настанени в болница без опасност за живота.