360 души с топъл обяд в социалните трапезарии на район „Източен“
360 души с топъл обяд в социалните трапезарии на район „Източен“ / netinfo

По три кюфтета с маринован сос, гарнитура от ориз и портокал за десерт получиха за обяд 220 жители на район „Източен“, след като отец Ангел от църквата „Свети Пророк Илия“ извърши водосвет и откри социалната трапезария в СОУ „Симон Боливар“.

„360 социално слаби наши съграждани ще получават  топъл обяд в продължение на 75 работни дни, смятано от днес, в разкритите две социални трапезарии на територията на района“, посочи кметът на „Източен“ Николай Чунчуков, който дойде за откриването на трапезарията в „Симон Боливар“ заедно със своите заместници Емил Начев и Милка Тодорова –Добрикова.

Той изрази надеждата си, че и тази зима ще се запази традицията за качествена храна, но призова хората да сигнализират, ако имат забележки.

360 души с топъл обяд в социалните трапезарии на район Източен
netinfo
„Благодарение на Община Пловдив осигурява до началото на април топла храна за 2060 души в 11 социални трапезарии в целия град. Основният критерий, по който районните администрации избраха кой да ползва услугата, е доходът“, отбеляза заместник-кметът на Пловдив по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков, който бе специален гост за откриването на трапезарията.

Цената за обяд на един човек е 1,80 лв., като целта е да се помогне на най-нуждаещите се през зимния сезон, когато сметките за отопление и лекарства нарастват. За нормалната работа на трапезариите от бюджета на общината са заделени близо 280 хил. лв.