/ ThinkStock/Getty Images

Петнайсет са автомобилите, изпотрошени от развилнял се вандал във Велинград в нощта срещу вторник. Районната прокуратура в града наблюдава бързото производство срещу мъжа за незаконно унищожаване и повреждане н чужди вещи.

До момента е установено че на 22 срещу 23 октомври за по-малко от час - от 23:55 часа до 00:45 часа, 34-годишният хулиган е счупил страничните огледала на 15 леки коли на различни собственици.

Вандал изпочупи огледала на 13 паркирани коли

По делото е извършен оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели, иззети са веществени доказателства. Предстои да се повдигне обвинение спрямо велинградчанина. Бързото производство ще приключи в законния срок, съобщават от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Според разпространената от МВР инфорация в деня след инцидента, 34-годишният мъж е бил солидно почерпен. Вкъщи го посрещнали със скандал. Това го разгневило, той излязъл навън и започнал да излива гнева си върху паркираните на улицата автомобили. След задържането му се установи, че той има и предишни криминални прояви.