orkestyr
orkestyr / dariknews.archive
Завърши първото издание на Брас бенд фестивала, който се проведе в Плевен от 19 до 21 септември. Първото по рода си за града ни музикално събитие премина под мотото „От бай Дико, до...“Тико, тико“ и беше посветено на ссъздателя на „Дунавско хоро“ и редица още емблематични хора и маршове, Дико Илиев.

Последната вечер на фестивала започна отново с дефиле – от Драматичния театър „Иван Радоев, през Пешеходната зона, до пл.“Възраждане, където на сцената се изявиха гостуващите Представителен общински Младежки  духов оркестър с мажоретки – Троян и Духова формация „Закс“.
Финалът беше поверен на Бих бенд „Плевен“ с диригент Пламен Марков като в програмата със солови изпълнения се включиха Дора Люцканова с изпълнения на „The girl from Ipanema” I “Take five”, и Георги Гарнизов, който изпя „Моя страна, моя България“.

Трите фестивални концертни вечери преминаха при изключителен интерес от плевенската публика, което е един добър знак за бъдещето на Брас бенд фест, който е част от Културния календар на Община Плевен.

В първите две вечери на сцената на площад "Възраждане" свириха оркестър "Севлиево" с диригент Пламен Драшков, Младежки духов оркестър и Мажоретен състав от Ботевград с диригент Константин Гайдарски и ръководител на Мажоретен състав Иванка Христова, Брас бенд "Виво Монтана", Биг бенд "Велико Търново" с диригент Владимир Бошнаков, "Оркестър Габрово" с диригент Николай Венков, Духов оркестър Ботевград с дирифгент Иванка Савова, Духов оркестър на военно формирование 28 880 - Белене и Биг бенд - Русе с диригент Димчо Рубчев.