Започва предварителният подбор на изпълнители за „Бардфест Ловеч 2014
Започва предварителният подбор на изпълнители за „Бардфест Ловеч 2014 / dariknews

Нов момент е включен тази година в регламента на националния форум за творческа изява на поетите с китара „Бардфест Ловеч", информират от пресцентъра на общината. Преди изявата на сцена ще бъде проведен предварителен подбор. Желаещите да участват бардове изпращат в администрацията на люляковия град до 31 юли т.г. запис на свое изпълнение и след прослушване организаторът определя участниците в конкурсната програма. Допуснатите изпълнители представят две песни, като едната задължително трябва да е нова авторска песен, изразяваща активна гражданска позиция. Списъкът с допуснатите за участие ще бъде публикуван на сайта на общината не по-късно от 10 август.

„Бардфест Ловеч 2014" ще се проведе на 5 и 6 септември. Тази година фестът е посветен на 90-годишнината от рождението на Булат Окуджава.
Културната проява се провежда от 2001 г. насам. Организира се от община Ловеч и има за цел да популяризира авторското и интерпретаторското изпълнение на поетите с китара. Досега на сцената в Ловеч най-новите си песни са изпели към 500 бардове. Статуетката на община Ловеч са получили 12 творци.
В годините фестивалът няма конкурсен характер, наградният фонд е само израз на признание на творческите изяви на изпълнителите и мотивация за по-доброто им представяне. Регламентът бе променен за 13-ото му издание миналата година с въвеждането на конкурсната програма редом с концертната.

Тази година в концертната програма ще се представят и гост-изпълнители. Една от вечерите ще бъде посветена на Булат Окуджава. На фестивала ще бъдат представени и изявени български поети.