Започна VII-то издание на Националния конкурс Иван Радоев
Започна VII-то издание на Националния конкурс Иван Радоев / archiv.DarikNews

От 1 януари 2013 година започна поредното седмо издание на Националния конкурс за българска драматургия "Иван Радоев"-Плевен. Конкурсът за българска драматургия се организира от Министерството на културата, Община Плевен и Драматично-куклен театър "Иван Радоев" - Плевен.

Участието в конкурса е явно и в него се състезават текстове за драматичен и куклен театър, които не са поставяни до провеждането му и не са участвали в други конкурси за драматургия.

Текстовете трябва да се изпращат на e-mail: unnis@abv.bg и teatur_pleven@abv.bg

Националният конкурс за българска драматургия „Иван Радоев" - Плевен се провежда от 1 януари до 29 март, като крайният срок за изпращането на текстове е 28 февруари 2013 година.

Голямата награда в размер на 2000 лева и две поощрения по 500 лева, едното от които е за куклена пиеса ще бъдат връчени на 29 март 2013 година в ДКТ „Иван Радоев" - Плевен.

Националният конкурс за българска драматургия "Иван Радоев"-Плевен има 11-годишна традиция и е едно от значимите събития в национален мащаб.
На миналото му издание през 2011 година, 89 автора представиха свои творби, като само 10 от тях бяха номинирани.

Тричленното жури определи тогава, Голямата награда да отиде при Здрава Каменова и Калин Ангелов за "Гарфънкъл търси Саймън", а двете поощрителни награди бяха присъдени на Тошо Лижев и Георги Георгиев.

Справки може да направите на телефони 064/83-14-06, 82-20-87.