Задържаха рецидивисти от Плевен, укрили се в планинско селце
Задържаха рецидивисти от Плевен, укрили се в планинско селце / archiv.DarikNews

В полицията е постъпила жалба, че за времето от 19:00 часа на 2 май до 10:00 часа на 3 май, след разбиване на ПВЦ прозорец от спалня в частен апартамент в Плевен са откраднати LSD телевизор "Самсунг" 19 инча, LSD телевизор "Део" 32 инча и 3 дебитни карти.

По информация от друг сигнал в полицейския бюлетин е отразено, че за времето от 4 май до 8:00 часа на 6 май, чрез взломяване на ПВЦ дограма е проникнато в апартамет, и са откраднати златни и сребърни накити, газов пистолет "Екол", мобилен телефон Сони Ериксон К-900 и дигитален фотоапарат "Никон".

От проведените оперативни действия на 14 юни във вила в ловешкото село Рибарица са задържани извършителите - 28-годишен, с 24 заявителски материала за кражби и грабежи, осъждан 10 пъти, и 27-годишна с 6 заявителски материала за кражби, както и една присъда. И двамата са от Плевен.

След претърсване на 4 адреса, обитавани от лицата са намерени и иззети част от вещите. Извършителите са привлечени в качеството си на обвиняеми и са приведени в ареста на Плевен за срок от 72 часа.

По случая са работили служители от сектор "Криминална полиция" при Първо РУП Плевен.