Връчват Голямата награда от конкурса за драматургия Иван Радоев
Връчват Голямата награда от конкурса за драматургия Иван Радоев / dariknews.bg

„Положение профундо" на Александър Урумов, „Бясна, кривогледа и лакома" на Боян Папазов и „Грозна приказка" от Георги Мерджанов са част от десетте творби, номинирани за Голямата награда в седмото издание на Националния конкурс за българска драматургия „Иван Радоев".

Тричленно жури в състав Панчо Панчев - председател, Богдана Костуркова и Светлана Бенева определи десетте кандидата за Голямата награда.

Победителят от поредния Национален конкурс за българска драматургия ще бъде обявен на специална церемония на 29 март в Драматичния театър в Плевен, носещ името на големия български драматург Иван Радоев.

Голямата награда е в размер на 2000 лева като ще бъдат раздадени и две поощрения по 500 лева, едното от които е предвидено за куклена пиеса.

Националният конкурс за българска драматургия "Иван Радоев"-Плевен има 11-годишна традиция и е едно от значимите събития в национален мащаб.

Останалите, номинирани за Голямата награда са Димитринка Ненова със „Скрабъл за пораснали", Емилия Цанкова с „Черешов сладкиш",„Много секси" на Иван Странджев, „Там горе" от Оля Стоянова, „Скритото имане" от Петър Вачев, „Кметът" на Румен Леонидов и „Народен представител" с автор Стоил Рошкев.