cvetnica
cvetnica / obshtina lovech
От днес в Центъра за услуги и информация на граждани в община Ловеч се приемат заявления за участие в тазгодишния празник Цветница, който ще се проведе от 30 март до 1 април, съобщават от пресцентъра на кметската администрация. Вече са определени местата за разполагане на търговци, майстори и атракции. За разлика от миналата година, когато пролетният празник беше разположен в стария квартал Вароша и на пешеходната зона в Ловеч, сега местата са нетрадиционни – заради големия ремонт в централната градска част.
По бул. "България" са отредени 90 маси за майстори занаятчии и търговци, които предлагат за продажба произведения на художествените занаяти. На площад "Тодор Кирков" в кв. Вароша се предвиждат 31 места за шатри, където ще бъдат майсторите занаятчии с демонстрации на художествени занаяти и приложни изкуства.

В двора на бившата казарма пък ще бъдат шатрите и масите за консумация. Предвидени са места за 16 ресторантьори с площ по 50 кв. м.
Без промяна остава мястото за любимите на децата атракционни обекти - на гаровия площад "Инж. Трифон Трифонов".
На Цветница през 2017 г. участие взеха 114 търговци и 27 занаятчии с демонстрации. Община Ловеч реализира приходи от близо 34 хил. лв. – с около 2300 лв. повече спрямо Цветница 2016. Най-много постъпления са влезли от такса за квадратура – повече от 28 хил. лв., а от издадени разрешителни за преместваеми обекти – над 5000 лв.