Турски консорциуми може да влагат средства в здравен туризъм у нас
Турски консорциуми може да влагат средства в здравен туризъм у нас / снимка: пресцентър на Община Плевен

Да се разширят и обогатят турските инвестиции в Плевен с насочването на консорциуми от южната ни съседка за вложения в т. нар. здравен туризъм - идеята е обсъдена на среща днес между Генералния консул на Република Турция в Пловдив Джюнейт Явузджан и изпълняващия длъжността кмет на Плевен инж. Огнян Цанев. Турският генерален консул беше днес на първото си посещение в Плевен, уточняват от пресцентъра на общинската администрация. Гостът е посрещнат и от председателя на Общинския съвет Георг Спартански.

Джюнейт Явузджан е проявил интерес към възможностите за инвестиции в Плевен, като се е ангажирал да предостави информацията на най-широк кръг бизнес компании в своята страна. Генералният консул на Турция е лансирал идеята за вложения в популярния напоследък т.нар. здравен туризъм с изключително високо ниво на обслужване предвид факта, че Плевен е развит медицински център.

Дипломатът е изказал удовлетворение от установените партньорски отношения между Плевен и Бурса и от предстоящата изложба на плевенски фотограф в побратимения град, както и от поканата за гостуване на наш фолклорен ансамбъл. В негово лице двата града могат да разчитат на пълно съдействие за обогатяване на връзките си, увери още Джюнейт Явузджан.

Генералният консул е впечатлен и от посещението си в Панорама „Плевенска епопея", по време на което е споделил идеята си за организиране на международна историческа конференция по повод събитията, свързани с боевете за Плевен преди 133 години.