Тийнейджъри от Белгия се срещнаха с ловешкия областен управител
Тийнейджъри от Белгия се срещнаха с ловешкия областен управител / снимка: пресцентър на Областна администрация Ловеч

Работна среща между ученици от ловешката гимназия за чужди езици "Екзарх Йосиф І" и Клайн семинари - Руселаре, Белгия се проведе в Ловеч. Срещата, на която е присъствал и областният управител Николай Нанков, е част от съвместен проект между двете училища, съобщават от пресцентъра на областната управа в Ловеч.

Работният език e бил английски, а темата - "Да построим Европа". В проекта са включени 30 ученици от паралелките, изучаващи английски език като първи и като втори чужд език. Визитата на нашите деца в Белгия е била през септември 2009 год., а белгийските им приятели гостуват в България от 14 до 21 септември. Основна цел на проекта е участниците да разберат различията в културата на отделните нации и да развият уменията си по английски език.

Областният управител е представил пред децата общините в Ловешка област, като е акцентирал върху възможностите за различни видове туризъм и забавления. Белгийските ученици са проявили интерес към това какви качества трябва да притежава един губернатор, какви са любимите му занимания извън работа, има ли време за личен живот и какви са правомощията му.