Стотици граждани се запознаха със „Стъпки по пътя към програмен период 2014-2020 г.“
Стотици граждани се запознаха със „Стъпки по пътя към програмен период 2014-2020 г.“ / oic.pleven

Стотици граждани на област Плевен се запознаха с успешно изпълнените проекти през първия програмен период в 11-те общини от областта. На 24 ноември стартира Националната инициатива на мрежата от 28 информационни центъра под надслов „Стъпки по пътя към програмен период 2014 - 2020 г."
Във всяка българска община беше организирана изложба, чрез която гражданите имаха възможност да проследят успехите при усвояване на европейските фондове.

В плевенските общини Областният информационен център-Плевен със съдействието на общинските администрации обезпечи възможност всеки гражданин да се запознае с добрите практики и успешно реализирани проекти в областта. Във всеки общински център, на място където има най-интензивен поток от граждани беше поставен монитор, на който през цялата седмица гражданите имаха възможност да видят фотоси и информация за 65 проекта реализирани, и в процес на реализация от цялата област.

Промотирането на инициативата и поставянето на монитора беше съпътствано от информационен щанд на ОИЦ - Плевен разположен в близост, на който близо 300 граждани получиха рекламни и информационни материали, и отговори на вълнуващите ги въпроси във връзка с новия програмен период.

В национален мащаб изложбата продължи от 24 до 28 ноември, а в област Плевен мониторите, на които се проследяват успешните стъпки към новия програмен период ще бъдат достъпни за гражданите още дълго време.
Филмът проследяващ успехите на общините е изработен от ОИЦ - Плевен, той съдържа фотоси, видеоклипове и текст за най-мащабните проекти във всяка от 11-те общини. Местата на мониторите са избрани заедно с общинските администрации - фоайета на читалища, центрове за обслужване на граждани, витрини на публични институции.

Мониторите ще останат на разположение на домакините за следващи съвместни инициативи с ОИЦ - Плевен.