Ще взривяват втори път сградата на Тютюневата
Ще взривяват втори път сградата на Тютюневата / netinfo
На 27 януари ще бъде извършено второто взривяване на сградата на бившата тютюнева фабрика в Плевен. Това каза за Дарик управителят на фирма “Строителство и възстановявяне” Златко Урумов.

Точно в 8 сутринта бяха взривени складовите помещения на бившата тютюнева фабрика. От ударната вълна са нанесени материални щети на тролейбусното депо, на складови помещения на Хранителни стоки и на мебелна фирма.

Щетите са за сметка на фирма “Строителство и възстановявяне” и на застахователите, каза още Златко Урумов. Дейностите по разчистване на улиците, близки до взривената днес част от бившата тютюнева фабрика, трябва да приключат за 24 часа.

Има вероятност второто взривяване на фасадната част на сградата да бъде отложено. Всичко зависи от това за колко време ще бъдат възстановени съборените 4 електрически стълба, без които тролейбусното депо не може да функционира, допълни Златко Урумов.

На мястото на освободения терен през 2009 година трябва да бъде открит МОЛ със 6 киносалона, търговски обекти, зали за услуги и развлечения за деца и възрастни, бутикови обекти на световни марки.