Ще реконструират водопроводната мрежа в Долни Луковит по проект
Ще реконструират водопроводната мрежа в Долни Луковит по проект / netinfo

Община Искър подготвя финален доклад за изпълнението на проект „Реконструкция на водопроводна мрежа и изграждане на канализация в ромски квартали в с. Долни Луковит”, финансиран по програма ФАР на ЕС. Това информират от пресцентъра на администрацията. Партньор на общината по проекта е НЧ „Ламби Кандев” в Искър.

Читалището беше ангажирано с дейностите за публичност и информация по проекта, както и с поддържането на диалог с целевата група. За по-ефективно наблюдение на процеса беше сформиран комитет за наблюдение, който включваше представители на общинска администрация и жители на с. Долни Луковит.

Изпълнението на проекта започна на 29 февруари 2008 г. с подписването на договор за безвъзмездна финансова помощ на стойност 403 920,34 евро. По проекта вече е подменена 1789 метра водопроводна мрежа, изградена е 932 метра канализационна мрежа и е възстановена асфалтовата настилка на засегнатите улици.

В РИОКОЗ Плевен са направени необходимите изследвания на водата от водопроводната мрежа. В момента тече работата на приемателната комисия по въвеждане на обекта в експлоатация.