Ротаракт-Плевен се включва в обединена европейска мрежа
Ротаракт-Плевен се включва в обединена европейска мрежа / rotar.act

От 16 до 19 януари в хърватската столица Загреб се проведе Европейска среща на Ротаракт-клубовете (Rotaract Europe Meeting). В нея взеха участие 20 представители от България , между които председателят на Ротаракт клуб - Плевен - Стефан Бурджев. Лично кметът на Хърватската столица, също ротарианец, привества младите си колеги на откриването на форума. За това информираха от пресцентъра на плевенския Ротаракт клуб.

На авторитетното събитие на младите ротарианци са присъствали близо 400 представители на клубове от 35 националности. В ежегодната среща са се включили и партньори от Северна Америка и Азия като основни тими на проведените дискусии са били създаването на взаимни контакти, подобряване на комуникациите и реализиране на инициативи и проекти в глобален мащаб.

Едно от важните решения, взети на форума, е създаването на обединена мрежа на ротаракт-клубовете в Европа, както и активирането на комуникациите чрез интернет-пространството и социалните мрежи.

По време на форума, младите ротарианци от България и Плевен са поканили своите колеги от Европа и света да посетят родината ни като „посланици" на културно-историческите ни забележителности и туристически атракции, информира след срещата в Загреб президентът на Ротаракт клуб - Плевен Стефан Бурджев.