u
u / dariknews.archive
Този петък оставка подаде председателят на Селскостопанска академия проф. Тотка Трифонова. На нейно място, със заповед на премиера Огнян Герджиков, за председател на Селскостопанска академия е назначен проф. Иван Пачев.
Поредна оставка по високите етажи на властта. Този петък оставка подаде председателят на Селскостопанска академия проф. Тотка Трифонова. На нейно място, със заповед на премиера Огнян Герджиков, за председател на Селскостопанска академия е назначен проф. Иван Пачев.

През седмицатa министърът на земеделието и храните Христо Бозуков призна, че очаква оставката на шефа на академията. Преди две седмици оставка подаде и шефът на Държавен фонд „Земеделие“ Румен Порожанов.

Новият председател на академията проф. Иван Пачев е завършил е Харковски Национален Аграрен Университет в Украйна. От 1986 г. до 2013 г. е научен сътрудник по почвознание и агрохимия в Института по фуражните култури – Плевен.

От май 2013 г. е директор на Института по лозарство и винарство, Плевен, който е част от структурата на Селскостопанска академия. Владее руски, полски и английски.