Републиканските пътища в Ловешка област са сравнително добре почистени
Републиканските пътища в Ловешка област са сравнително добре почистени / DarikNews

Зимното снегопочистване на републиканската пътна мрежа в Ловешка област до момента е извършва на добро ниво от двете фирми - "Пътстрой" и "Пътприбор", сключили договори за пътно поддържане през този зимен сезон. Това е констатацията на областния управител на Ловеч Николай Нанков след проведена поредна работна среща с директорите на Областна дирекция "Пътно управление" Георги Грозданов, на Областна дирекция "Гражданска защита" Веселин Димитров и шефовете на двете фирми.

"Пътстрой" почистват пътища на територията на Районните пътни служби в Луковит и Ловеч, а "Пътприбор" почиства на територията на РПС - Троян. От фирмата са категорични, че нямат никакви проблеми с техника и инертни материали, за разлика от "Пътстрой", които нямат налични количества пясък, сол и луга, но постоянно доставят необходимото.

По мнение на областния управител Нанков първокласната и второкласната републиканска пътна мрежа в областта се поддържа много добре. Известни пропуски има при третокласните пътища, за които могат евентуално да се съставят от Областна дирекция "Пътно управление" констативни протоколи за неспазване на задълженията, каквито възможности дават подписаните в началото на декември договори.

6000 тона материали са разходвани от "Пътстрой" за месеците декември и януари.

При следващия обилен снеговалеж областният управител на Ловеч предвижда съвместно с Областна дирекция "Пътно управление" в присъствието на журналисти да се направи проверка на извършеното от фирмите на територията на Ловешка област.