Регистрацията на кладенците продължава
Регистрацията на кладенците продължава / netinfo
До 11 август се удължава срокът за регистрация на кладенците използвани за собствени потребности, съобщиха от Басейнова дирекция Дунавски район Плевен.

На регистрация подлежат кладенците, които гражданите използват за поливане, отглеждане на животни, за нуждите на домакинството и др. Законът предвижда хората, в чийто имот е изграден такъв кладенец, но не е регистриран в съответната община до 1 септември 2006 г., да подадат документи за регистрация в басейновите дирекции. Санкциите за неспазване на срока са от 300 до 500 лева. Според закона, ползването на вода до 10 куб.м. на денонощие от регистриран кладенец за собствени нужди в населените места е безплатно, не се изисква монтиране на водомер и не се заплащат държавни такси или данъци.

Информация за необходимите документи за регистрация на водовземните съоръжения и за адреса на Басейнова дирекция Дунавски район е публикувана на Интернет-страницата на дирекцията на адрес www.dunavbd.org в рубриката „Регистрация на кладенци”. За повече информация гражданите могат да се обръщат и на тел. 885 100.