Първа по рода си Хайфу конференция провеждат в МУ-Плевен
Първа по рода си Хайфу конференция провеждат в МУ-Плевен / dariknews.archiv

На 22 април 2016 г. Медицински университет - Плевен съвместно с МБАЛ "Света Марина" - Плевен ще бъде организатор и домакин на първата по рода си международна Хайфу конференция на тема "Хайфу терапия: клинична практика и бъдещи перспективи", която ще се проведе в Телекомуникационния ендоскопски център. Официалният език на форума е английски, като участие ще вземат много чуждестранни лектори. Това съобщиха от пресцентъра на МУ-Плевен.

Целта е екипът на Хайфу Център при МБАЛ "Света Марина" - Плевен да представи натрупания 3-годишен опит в прилагането на този неинвазивен метод на термична аблация в лечението на над 350 случая на доброкачествени и злокачествени солидни тумори.

Ще бъде изнесен и доклад за резултатите от двустранния научен проект, който е част от споразумение между Китайската Народна Република и Р България за научноизследователска дейност и развитие, с наименование "Изследване на възможностите на Хайфу технологиите (високофокусиран ултразвук) за лечение на миоми при български и китайски пациенти като неинвазивен алтернативен метод на конвенционалната хирургия".

Ще се даде възможност на лекарите, които са натрупали опит с различните клинични приложения на Хайфу терапията при лечение на миоми, рак на панкреаса в напреднал стадий, на доброкачествени и злокачествени тумори на гърдата и др. да споделят своите знания с по-широка аудитория от лекари и студенти, специализанти и докторанти, както и да отговорят на въпроси относно принципите на това иновативно лечение.

Ректорът на МУ-Плевен проф. д-р Славчо Томов е председател на организационния комитет, а членове са китайските партньори на висшето училище проф. Зечуан Мей и д-р Джоу Кун, както и екипът на Хайфу Център при МБАЛ "Света Марина" - Плевен - чл.-кор. проф. Григор Горчев, проф. д-р Ташко Делийски, доц. д-р Добромир Димитров, д-р Хюлия Ферадова, д-р Надя Станиславова и д-р Венцислав Георгиев.

Крайният срок за регистрация на активни участници е 20 март 2016 г., а на пасивни - 10 април 2016 г. Регистрираните преди крайния срок участници няма да заплащат регистрационна такса, а 50 евро ще е таксата на желаещите да участват след изтичане на срока.