Приемат молби за помощи за първолаци
Приемат молби за помощи за първолаци / netinfo

Започна приемът на молби за помощи за децата, които ще бъдат в първи клас, информират от дирекция "Социално подпомагане" Плевен. Срокът за подване на документите е до 30 септември. Целевата помощ е в размер на 150 лева като все още не е ясно дали тя ще бъде изцяло във вид на дрехи и обувки, или част от сумата ще бъде в пари. Условие за кандидатстване е доходът на член от семейството да не надвишава 350 лв. като право на помощта имат семейства, чиито деца са записани за пръв път в първи клас в общинско или държавно училище.

Заедно с молбата, родителите трябва да представят и удостоверения за брутния си доход за 12 месеца назад, документ от училището, че детето им е записано за първи път в първи клас, издаден от учебното заведение. Ако детето е настанено при близки и роднини, е необходимо и копие от заповедта за настаняване на дирекция "Социално подпомагане". За справка трябва да бъдат представени удостоверението за раждане на детето и личните карти на родителите.

Документите се подават в новата приемна на дирекция "Социално подпомагане" на пл. "Република" 2, всеки работен ден от 9.00 до 17.30 часа. Ако до месец след началото на учебната година детето не бъде записано в първи клас, помощта трябва да бъде върната, напомниха от "Социално подпомагане".

В началото на миналата учебна година са били подпомогнати 1 214 първокласници в Плевенска област.