Преизбраха Васил Антонов за председател на Областния съвет на БСП
Преизбраха Васил Антонов за председател на Областния съвет на БСП / netinfo

Васил Антонов е преизбран за председател на Областния съвет на БСП –Плевен, съобщиха от пресцентъра на партията. Учредително заседание е водено от народния представител от Коалиция за България Румен Петков.

 

Съставът на новия Областен съвет е формиран съгласно решение на Националния съвет на БСП от 30.01.2009 г . В него влизат по право председателите на общинските съвети на партията, членовете на националното ръководство, народните представители, ръководители на групи общински съветници от левицата и председатели на общински съвети, кметове и зам. кметове, избрани с листата на БСП, областни управители, председатели младежкото, женското и движението на ветераните. Общинските съвети са делегирали и свои представители на квотен принцип според броя на членовете на съответните организации.

 

На заседанието са избрани и заместниците на областния председател. Любомир Петков – председател на Общинския съвет на БСП Плевен ще отговаря за „Партийната дейност”, а за неговия колега от  Червен бряг Мирослав Михайлов е ресора „Коалиционна и местна политика”. По предложение на Васил Антонов са избрани и четирима секретари на Областния съвет на БСП. Това са Бранимир Горанов – за местната политика, Милен Първанов – за връзките със структурите на БСП, Мирослава Бенчева – за младежката политика и юристката Любка Александрова – за спазването на Програмата, Устава и нормативните документи.

 

На заседанието е утвърден и състава на Областния предизборен център на БСП за подготовката и провеждането на избори за Европейски парламент и за 41 Народно събрание на Република България. Към неговия състав предстои да се оформят и групи от експерти. Областният предизборен щаб се оглавява от Васил Антонов. Решено е състава на Общинските предизборни центрове да се оглавяват от председателите на партията. Утвърден е и състава на три постоянни комисии към Областния съвет на БСП.