Представят Травиата по повод 200 г. от рождението на Верди
Представят Травиата по повод 200 г. от рождението на Верди / archive.dariknews

На 13 октомври /неделя/ от 19:00 часа в зала "Емил Димитров" на читалище "Съгласие 1869", „Оркестра Симфоника" ще представи концертно изпълнение на на едно от най-знаменитите произведения на великия Джузепе Верди - операта "Травиата", която тази година навърши 160 г. от създаването си.

Диригент ще бъде Мартин Мазек от Словакия, добре познат на плевенската музикална публика от концертните изпълнения на оперите "Кармен" и "Бохеми" от предходни творчески сезони.

Партията на Виолета Валери е поверена на изключително перспективната испанска оперна певица Айноа Гармендия. Ще й партнират Джулио Боскети /Жермонт/, Андреас Вераменди /Алфредо/, в останалите партии ще чуем Роберта Маттели, Цветомира Гицова, Владимир Ников, димитъл, Димитров и Христофор Попов. Диригент на хора е Ивона Иванова.

На 10 октомври музикалният свят отбеляза 200-годишнината от рождението на един от най-гениалните творци - композитора Джузепе Фортунино Франческо Верди. По този повод и настоящата 2013 година е обявена за година на Верди.
Инициативата за честването на двувековната годишнина от рождението на Джузепе Верди е озаглавена „Viva Verdi".