gerb
gerb / dariknews.archive
„За мен това е голямо задължение. Приемам го като много голяма морална отговорност към ПП ГЕРБ, към хората и към всички наши симпатизанти. Ще направя всичко възможно, за да победим. Затова сме тук – да се консолидираме и да работим“. Това каза на специално организирана среща с представители на медиите, кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Плевен Мирослав Петров, който в момента е областен управител на област Плевен и областен координатор на партията. По повод дебатите в социалните мрежи във връзка с възможността за участие в листата на ГЕРБ и на кандидати за съветници от други партии, Мирослав Петров каза: „Мога да кажа, че това до голяма степен бяха някакви интерпретации, защото до момента всичко е в работен вариант. В крайна сметка Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, която е в София решава. Това са работни предложения, които всяка една организация – общинска, областна структура може да дава предложения. Тази листа беше направена с оглед и като вариант, който да провокира обществено мнение и за мен това беше много полезно като явление. Това е работен вариант, който ние преценяваме, съгласувамес оглед на наши евентуално бъдещи коалиционни партньори, както и с оглед на нагласата на нашите партньори и на общественото мнение“.

gerb
dariknews.archive
 

Мирослав Петров добави, че в процес на работата са обсъждани варианти за явяване на първи тур с коалиционен партньор от ВМРО. Той уточни обаче, че общинското ръководство предлага варианти, които са свързани само с ПП ГЕРБ, докато Областното ръководство и Изпълнителната комисия разработват вариантите за коалиционен партньор. „Всичко е много на много предварителен етап и има много варианти, както е във всички политически партии“, каза Мирослав Петров.
Владислав Монов, който е организационен секретар на общинската структура каза: "Ние сме заедно като един юмрук и сме тръгнали да си върнем Плевен там, където му е мястото на политическата карта, а то е точно в ГЕРБ". 
gerb
dariknews.archive

Членът на общинското ръководство на ПП ГЕРБ-Плевен д-р Йордан Георгиев обясни: „Това беше един много бърз и безплатен сондаж за мнението на организацията и на плевенчани. Г-н Мирослав Петров е е един от нас и трябваше да понесе тази тежест. Надяваме се, първо той да бъде новото лице на Плевен. Освен това нямаше друг вариант да направим социология, която да даде някакъв резултат. Това беше бърз и безплатен начин и то много точен“.
Д-р Георгиев каза още: „За първи път от много време у нас има една положителна енергия и сполотявне, което говори, че трябва да имаме изненадващо добър резултат в Плевен на тези избори, което означава победа, но да не забравяме, че кметът трябва да се опре в работата си на Общинския съвет“.

gerb
dariknews.archive

„Плевен трябва да претърпи кардинална промяна по отношение на инвестиции, работни места, визия у хората за бъдещето. В Плевен да има поминък и да бъде едно добро място за живеене с перспектива. Да има проекти, които да влизат в града. Ще направим анализ и оценка на нещата Надявам се, че държавата ще помогне и ще бъдат реанимирани изостанали и забравени проекти“, каза кандидатът за кмет на Плевен от ПП ГЕРБ Мирослав Петров.
На местния вот в края на октомври ПП ГЕРБ ще се яви в Плевен с пълна листа от 41 общински съветници.