Помощта за първокласници става 150 лв.
Помощта за първокласници става 150 лв. / netinfo
Помощта за първокласници става 150 лв.
19919
Помощта за първокласници става 150 лв.
  • Помощта за първокласници става 150 лв.

150 лв. ще бъде новата еднократна целева помощ за първокласници, която държавата отпуска за 2009 година, съобщи за Дарик Незабравка Булянска, директор на Дирекция "Социално подпомагане" Плевен.

Тя се полага на деца, записани за пръв път в първи клас на държавно или общинско училище, за покриване на част от разходите в началото на учебната година, допълни тя. Доходът на семействата, кандидатстващи не трябва да надвишава 350 лв. на член от семейството. Помоща ще е под формата на социална инвестиция. По този начин се цели нейното по-целесъобразно изразходване, като средствата покриват основно и единствено нуждите на децата в началото на учебната година. Молби могат да се подават от началото на август до края на септември месец. Необходими документи освен молбата-декларация са и удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за последната една година преди подаването на молбата. Освен това са нужни и удостоверение, че детето е записано в първи клас, удостоверение за раждане на първокласника, лична карта на родителя за справка.

Незабравка Булянска предупреди, че помощта ще трябва да бъде върната, ако детето, въпреки че е записано не постъпи в първи клас. Подробности чуйте в прикачения файл...