Пепо Петков:СДС ще заложи на прагматизма при определяне на кандидатите за съветници
Пепо Петков:СДС ще заложи на прагматизма при определяне на кандидатите за съветници / dariknews.archive

"Когато поех СДС ми се искаше точно това - да влея една свежа кръв. Няма го политическото говорене, няма го стандартното говорене. Говорят така, както разбират нещата. Това ми се иска да въплътим в СДС и всички политически партии в България и за това ми се иска да налагаме тези млади хора и да възраждаме СДС". Това каза председателят на СДС - Плевен Пепо Петков пред журналисти, по повод завръщането на млади членове на партията от Великобритания, където се включиха в предизборната кампания на Консервативната партия.

"Направили сме си изводите и ще извлечем всичко полезно от видяното във Великобритания и ще се опитаме да го приложим на местните избори в България", добави Пепо Петков.

Той обясни, че за предстоящите избори, всеки от кандидатите на СДС за общински съветници, ще предстви подробна концепция за местно самоуправление и развитие, в която ще трябва да бъдат заложени най-вече новаторски идеи, а не нещо, което се преповтаря в последните 25 години.

"Ще заложим на прагматизма и ще определим кандидатите ни за общински съветници на тази база", заяви председателят на СДС-Плевен Пепо Петков.