ОУ„М.Горки в Левски се включва в седмицата по предприемачество
ОУ„М.Горки в Левски се включва в седмицата по предприемачество / archiv.DarikNews

На 14 ноември в ОУ„М.Горки" в град Левски ще се проведе „Ден на отворените врати", чрез поредица от открити занятия по предприемачество в първи, втори, трети и четвърти клас с ръководители Силвия Чолакова, Камелия Григорова, Галина Кирилова и Снежанка Георгиева. Това съобщиха от пресцентъра на община Левски.

В началото на учебната 2012-2013 година, ОУ„М.Горки" - Левски, започна обучение по предприемачество в начален курс. Образователната програма е разработена от Джуниър Ачийвмънт България и провокира учениците да творят, да мислят критично, да решават проблеми и да са инициативни- умения, необходими за изграждането на бъдещи лидери и активни граждани.

За пета поредна година Джуниър Ачийвмънт-България е организацията - домакин на Световната седмица по предприемачество за България, която ще се проведе в периода 12-18 ноември 2012. В рамките на тази седмица милиони млади хора по света ще вземат участие в дейности, насърчаващи предприемаческо мислене и поведение, генерирайки нови идеи и търсейки нови пътища за развитие.

Поканени да присъстват са учители от общината, родители, доброволци- консултанти и специални гости - кметът на Община Левски Любка Александрова и Елисавета Сергеева - старши експерт по начално образование .