pleven
pleven / obshtina.lovech
Отборът на Математическа гимназия „Гео Милев” - Плевен, се класира на трето място в 19-то национално състезание по химия и опазване на околната среда, което се проведе в Ловеч. Първенци са учениците от Националната природо-математическа гимназия в София, второто място заеха възпитаниците на ПМГ „Васил Друмев” – Велико Търново. Тяхното момче Васил Василев Иванов стана индивидуален първенец.
 
Председателят на комисията по оценяване на резултатите проф. д-р Адриана Тафрова даде много висока оценка на всичките 145-ма участници от цялата страна. Тя припомни, че зрелостниците могат да се запишат във висше учебно заведение с оценките от националното състезание.
Надпреварата премина под патронажа на кмета на Ловеч Корнелия Маринова, а домакин бе Профилираната природо-математическа гимназия в града.
 
Ловеч да стане домакин и на следващото юбилейно 20-то състезание по химия и опазване на околната среда, което е догодина, предложи кметът Маринова, като отправи поканата към представителя на просветното министерство Емилия Григорова, главен експерт в дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование”.