/ dariknews
Окръжна прокуратура-Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 19-годишен за извършен грабеж. Обвинението срещу него е за това, че на 26 септември 2018 г., около 19:20 часа на бул. „България“, при условията на опасен рецидив, отнел чужда движима вещ - портмоне с намиращата се в него сума  от 52 лева, от владението на жена от Ловеч, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил сила и я бутнал да падне на земята.

Обвиниха жена, причинила пътен инцидент с пострадал

Обвиняемият на 24 септември 2018 г. бил освободен от Затвора-Ловеч, където изтърпял наказание лишаване от свобода. Два дни по-късно се видял със свои познати, като пренесли тухли на жена, която им дала за това по 5 лева. Момчетата си купили храна и тръгнали да се разхождат в посока центъра на града.

Окръжна прокуратура-Плевен предаде на съд извършител на убийство в Червен бряг

На тротоара срещу тото-пункта, вървяла пострадалата, която носела портмоне, което отворила, за да извади телефона си. В този момент момчетата били много близко зад нея.

Обвиняемият дръпнал портмонето и бутнал жената на земята, след което тримата се разбягали. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.