Обявяват конкурс за детска пролетна картичка
Обявяват конкурс за детска пролетна картичка / netinfo

Първи конкурс изложба за рисувана поздравителна картичка “Пролетни празници” организират Община Плевен, Общинската галерия – Къща на художниците и Сдружение Артшкола “Колорит”.

За участие в конкурса се допускат творби, изпълнени с различни техники и материали – акварел, темпера, флумастри, пастели, апликация или смесени техники. Могат да се използват всички формати до максималния – 11 на 15 см.

На гърба на всяка картичка трябва да се изпишат името, фамилията, възрастта на участника, адрес и телефон или името на преподавателя при групово участие. Крайният срок за представяне на творбите е 15 март, а адресът за изпращане е гр. Плевен, ул. “Д. Константинов” № 17, Къща на художниците.

Класиранията ще се извършат в три възрастови групи - от 5 до 7 год.; от 8 до 11 и от 12 до 15 год. Осигурени са награди за най-добрите отличени. Изложбата на участниците в конкурса ще бъде открита на 23 април в Общинската художествена галерия – Къща на художниците. Тогава ще бъдат връчени и наградите на победителите.